10.000 m2 tuinbeleving & inspiratie  woe & do op afspraak   vrij & za zonder afspraak 9.00-17.00 

0

Home - Nieuwsberichten - Boom van de maand juni: Glansmispel

Aanstaande zaterdag “De Sierappel Kijkdag” samen met Bouwman Bomenplein!

Komende zaterdag 20 oktober kun u uw eigen sierappel boom tussen 11.00 en 16.00 uur uitzoeken op de bijzondere en prachtige locatie aan de Vossemeerdijk 30 in Dronten. Tegen speciale actieprijzen worden diverse soorten sierappels aangeboden. De sierappel bomen kunnen vervolgens vanaf november opgehaald of geleverd worden. Zelfs met een volledige aanplantservice! 

Keuze uit meerdere maten

U kunt op deze dag een mooie sierappel in verschillende kleuren kiezen verkrijgbaar in diverse maten (stamomtrek van de boom) tegen aantrekkelijke prijzen.

   

Stamomtrek (cm)
20-25  –  € 125
25-30  –  € 150
30-35  –  € 175

Wij bezorgen bij u thuis

We bezorgen sierappel bij u op locatie door geheel Nederland wanneer het u uitkomt. Desgewenst kunnen we de boom direct bij u aanplanten.

Afstand (km)
0-25    –  € 25
25-50  –  € 50
50-75  –  € 75
> 75 : op aanvraag

Bespreek uw tuinplannen

Natuurlijk is er ook gelegenheid om vele andere bomen van Bouwman Bomenplein op deze speciale kwekerij te bekijken en eventueel uit te kiezen. Daarnaast is het bespreken van uw eventuele tuinplannen en -wensen met de specialisten van Bouwman Buitenleven uiteraard mogelijk. We kijken en denken graag met u mee.

Kom langs in Dronten

Toegang tot het terrein (Tonsel Kwekerijen) is gratis & de koffie staat klaar.
We zien u graag a.s. zaterdag 20 oktober in Dronten. Bekijk locatie 

Boom van de maand oktober: hoogstam Parasolden

Deze maand is de parasolden gekozen als boom van de maand. De parasolden heeft zijn naam te danken aan de bijzondere parasolvormige kroon. De den is een conifeer die al sinds Romeinse tijd wordt aangeplant in kuststreken. De parasolden heeft donkergroene naalden met een scherpe punt en zijn 12 tot 20 centimeter lang. De zaden van de parasolden zijn oliehoudend en kunnen rauw of geroosterd gegeten worden, maar de boom geeft deze pitten pas op latere leeftijd. U heeft ze vast wel eens gegeten in de pesto of salade. Het hout van de parasolden wordt gebruikt voor meubels en andere doeleinden.

Geschikt voor ons klimaat: windbestendig en winterhard

De parasolden hoogstam (Pinus pinea) is een hoogstam boom die zijn oorsprong kent in Midden-en Zuid-Europa en Azië. Deze fraaie boom is momenteel 250 cm groot en kan doorgroeien tot 2500 cm. De stamomtrek bedraagt zo’n 14 cm. De boom is geschikt voor een wat warmer klimaat (goed beschermen bij strenge vorst), winterhard en bestendig tegen wind. De parasolden hoogstam is wintergroen waardoor u ook in de koude maanden van deze boom kunt genieten.

Wil u meer weten over de parasolden of deze mooie boom direct bestellen, klik hier.

 

Jeneverbes XXL

Deze opvallende verschijning tussen de coniferen is een prachtige aanwinst voor uw tuin. De boom is inmiddels 60 jaar oud en is horizontaal gegroeid. Door de breed uitwaaierende takken creëert u een mooie, schaduwrijke plek met een idyllisch effect.De takken hebben een grijs-groene kleur en zijn wintergroen zodat u het gehele jaar een mooi groen effect hiervan heeft. In de winter kan deze Jeneverbes XXL goed vorst verdragen en in de zomer aanhoudende droogte. Een verrijking voor uw tuin!

Een unieke en oerhollandse boom op uw terras

De Jeneverbes groeit in de natuur ook in Nederland, maar de populaties zijn de afgelopen jaren sterk afgenomen. Als u de Jeneverbes plaatst dan moet de boom vrij staan; de wind moet met name tijdens de bloei vrij spel hebben. De plant verspreidt namelijk tijdens de bloei wolken van stuifmeel naar planten in de buurt. Ook de lijster helpt een handje mee. Deze eet graag kegelbessen en verspreidt op deze wijze de zaden. Wilt u deze unieke boom in uw tuin of op uw terras hebben. Kom langs in ons tuincentrum of bestel hem direct online. We komen de boom dan bij u bezorgen en geven u voorlichting over de verzorging van deze unieke boom.

Maak het lekker met Jeneverbes

De besvomige kegelvruchten worden onder andere gebruikt voor het aromatiseren van gin, jenever en aquavit. De drank jenever dankt zijn naam aan deze plant. U kunt gedroogde kegelvruchten gebruiken als specerij in marinades voor wild, maar ook voor rood vlees. Ook kunt u zuurkool kruiden met jeneverbes. Naast de bessen kunt u ook bladeren van de Jeneverbes gebruiken, bijvoorbeeld bij het grillen van vis. Jeneverbes wordt soms toegevoegd aan voedingssupplementen, afslankproducten en reinigingssupplementen voor de lever. De etherische olie van jeneverbes wordt onder meer gebruikt in badolie.

Weetje! Jeneverbes en kuisheid

In de middeleeuwen werd de boom als een symbool van kuisheid gezien. Op één van de schilderijen van Leonardo da Vinci, het portret van de vrouwe Ginevra de Benci, is een jeneverbes op de achtergrond te zien. De naam Ginevra is een verwijzing naar de jeneverbes. De hedendaagse naam Jennifer is de moderne variant van Ginevra.

Boom van de maand augustus: bladhoudende magnolia leischerm

Deze maand is de de bladhoudende magnolia hoogstam leischerm, ofwel Magnolia grandiflora ‘Galissonière’, boom van de maand. Deze hoogstam boom kent zijn oorsprong in Frankrijk en is 350 cm groot en kan nog doorgroeien tot 375 cm. De stamomtrek van de magnolia bedraagt zo’n 14 cm. De boom is geschikt voor het Europese klimaat, winterhard en bestendig tegen wind. De bladhoudende magnolia hoogstam leischerm is wintergroen waardoor u ook in de koude maanden van deze boom kunt genieten. Wilt een u een geselcteerde kwaliteits moagnolia in de tuin, bestel hem direct bij Bouwman Bomenplein.

Boom van de maand juli: dakplataan

De dakplataan, ofwel Platanus hispanica, is een leivorm op stam die zijn oorsprong kent in Engeland. Wij verkopen prachtige dakplatanen die wij bij de beste kwekers in Europa selecteren. Zo bent u verzekerd van de mooiste boom.De maten variëren van 200 tot 275 en de boom is geschikt voor het Europese klimaat, winterhard en bestendig tegen vorst. De dakplataan is een echte aanwinst voor kleine en grote tuinen. De boom biedt in de zomer een natuurlijke beschutting tegen de zon. Bestel nu met korting

 

   Dakplataan

Boom van de maand juni: Glansmispel

In juni is de bonte glansmispel de boom van de maand. De glansmispel struik, ofwel Photinia fraseri pink marble, is een solitaire heester die zijn oorsprong kent in Nieuw-Zeeland. Deze prachtige boom is momenteel 150 cm groot en kan doorgroeien tot 500 cm. De stamomtrek bedraagt zo’n 7 cm. De boom is geschikt voor een wat warmer klimaat (goed beschermen bij strenge vorst), winterhard en bestendig tegen vorst. De glansmispel struik is wintergroen waardoor u ook in de koude maanden van deze boom kunt genieten.

Groei en bloei van de glansmispel struik

De kroon van de glansmispel struik is rond, later afgeplat bolvormig, dichte kroon. De stam van de boom is glad en bruin-grijs van kleur. De bladeren zijn omgekeerd eirond en groen gekleurd. De glansmispel struik geeft witte bloemen met schermen en de vruchten zijn ronde vruchten. De bloeiperiode is in de maand mei tot juli. De boom is niet giftig, dus veilig voor kinderen en dieren. De glansmispel struik is een voedselboom voor vogels en een drachtboom voor bijen.

Boom van de maand mei: meerstammige witte Berk

In mei is de witte meerstammige berk boom van de maand. Deze berk stamt af van de Himalayberk. De witte berk, ofwel Betula Utilis, heeft een opvallende witte stam. De witte berkenboom heeft donkergroen glimmend blad en een goudgele herfstkleur. De witte berk doet het op alle soorten ondergrond, maar het beste op losse grond. Het is een meerstammige boom die wel ruimte nodig heeft in uw tuin. De boom kan immers 15 meter hoog worden. De witte berk groeit op alle grondsoorten, maar zorg wel voor een losse en luchtige grond, die het regenwater goed doorlaat om schimmelvorming aan de wortels te voorkomen. De boom is geliefd bij vlinders die graag in de boom vertoeven.

 

Nieuwbouw? Direct een grote boom!

Heeft u een nieuwbouw woning gekocht of gaat u de tuin opnieuw inrichten? Overweeg dan om direct een boom op maat te kopen. Voorkom dat u nog jarenlang moet wachten voordat een jonge boom is gegroeid en u hier plezier van heeft. Het voordeel van het planten van een grote boom is dat u direct kunt genieten van een boom en tevens kunt u de boom de juiste plek geven. De meeste bomen worden vaak klein aangeplant en na verloop van tijd blijkt de plaats toch niet ideaal te zijn. Weinig lichtinval in huis, de takken over de perceelgrens, de bladeren precies bij de voordeur of de dakgoot. We kennen het allemaal. Bij Bouwman vind u alleen grote bomen die al enkele jaren oud zijn. Zo krijgt u direct volume en geniet van al het moois die bomen u te bieden hebben. Bloemen, vruchten en natuurlijk de bewoners.

Wij bezorgen de grote boom en kunnen deze direct voor u plaatsen. Geen gedoe, maar direct genieten. Da’s het gemak van Bouwman! Altijd de mooiste bomen, geselecteerd voor u.

Nieuwe exclusieve bomen

Luke Bouwman van bouwmanbomenplein.nl heeft in december wederom diverse kwekerijen in Italië bezocht, om voor u de meest exclusieve en beste kwaliteit bomen te selecteren. Houd de website bouwmanbomenplein.nl in de gaten want deze bomen vindt u vanaf februari op ons bomenplein naast ons huidige assortiment!

Boom van de maand april: de Kurkeik

Deze maand staat de kurkeik (Quercus suber) centraal op de website bouwmanbomenplein.nl en ons bomenplein in Lelystad. De kurkeik is een boom uit de eikenfamilie (Fagaceae) die van nature voorkomt in Zuid-Europa en Noord-Afrika. Deze groenblijvende eik wordt aangeplant als sierboom in parken en tuinen. Verder wordt de boom vooral in Spanje en Portugal gekweekt vanwege de kurk. De kurkeik heeft een koepelvormige, uitgespreide, zware kroon met verdraaide takken. De schors is erg ruw en bevat dikke richels. Het is bleekbruine of bleekgrijze kurk. We hebben verschillende grote kurkeiken voor u en deze maand hebben we er één afgeprijsd van 135 euro voor 100 euro! Bekijk ons assortiment op de website of kom langs bij ons bomenplein Wisentweg 64 in Lelystad!

Heerlijke peren uit eigen tuin

Perenbomen zijn in Nederland erg populair. Zowel de handperen die direct gegeten kunnen worden als de stoofperen zijn favoriet. Bij bouwmanbomenplein.nl en ons bomenplein aan de Wisentweg 64 in Lelystad, zijn er diverse soorten perenbomen te koop. Elke soort heeft haar eigen grillige vorm en unieke eigenschappen. Er is voor een ieder wat wils. Zo hebben wij de Gieser Wildeman welke stoofperen geeft en de Doyenné du Comice en Conference geven handperen.

Met een perenboom heeft u het hele jaar door een prachtige boom en geniet u van de lekkerste peren uit eigen tuin!

Bezoek ons bomenplein

Vind u het moeilijk online een keuze te maken? Kom dan langs bij ons bomenplein aan de Wisentweg 64 in Lelystad. We hebben drie pleinen vol met mooie, bijzondere bomen. Van klein tot groot, jong of volgroeid in verschillende prijsklassen. Kom eens langs en verwonder u!

Bouwman Buitenleven B.V. Wisentweg 64 8219 PL LELYSTAD Flevoland Tel. 0320- 793 000